Historia

Den mångkunniga Tyrvisbon Kaarlo Mäkinen grundade företaget 1923. I början var fotoramar den viktigaste produkten. Redan i slutet av 1920-talet fick Kaarlo tag på instruktioner om hur man tillverkar en spegel, något som var mycket svårt att hitta på den tiden. Han började djärvt experimentera och lyckades ganska snabbt få i gång industriell tillverkning av speglar.

På 1930-talet utgjorde hela Finland marknaden för Kaarlo Mäkinens spegelföretag. Efter Kaarlos död på 1940-talet fortsatte änkan Martta och de nästan vuxna barnen med verksamheten. De utvecklade företagsverksamheten i industriell riktning, och i början av 1970-talet var Mäkisen Kuvastin Oy det ledande företaget inom spegelbranschen i Finland och ett betydande företag även i Norden.

År 1986 sålde Marttas och Kaarlos arvingar bolaget till de nuvarande ägarna, som fortsatte familjeföretaget i den fjärde generationen. Spegeltillverkning och -förädling är fortfarande stöttepelaren i den industriella produktionen. Dessutom är företaget, som numera är känt under namnet Finnmirror Oy, en av de ledande tillverkarna av fast inredning i vårt land. Förvaringssystem med skjutdörrar och badrumsinredning utgör i allt större utsträckning företagets huvudproduktlinjer.

Du kan läsa om detta i Finnmirrors 60-årshistorik.

 

Hej!

Lämna ditt telefonnummer så kontaktar vi dig snarast!